Vaxning

Den efterlängtade årstiden är äntligen kommen och snart är det dags för semester. Ett stort problem som många tjejer har (även jag) under semestern är den eländiga rakningen. Det bästa alternativet är helt klart vaxning. När du vaxar dig så håller resultatet mycket längre eftersom att håret rycks ut från roten. Då hårsäckarna har tre olika växtfaser blir återväxten glesare. Om det är första gången för dig att vaxa så måste du vara beredd på att det kommer kännas lite extra mycket när du drar bort dina hårstrån. Det bästa är att gå till en salong för att få hjälp med behandlingen. När det är dax för vaxning så bör längden på dina hårstrån vara 5-6 mm långa. Dvs. ca 10-14 dagar efter rakning vid brasiliansk vaxning och ca 3 veckor för ben. När du sedan vaxar regelbundet hemma kan du vaxa håren lite närsom de kommer ut men med ca 5 veckors mellanrum om du vill få ett så långvarigt hårfritt resultat som möjligt. Efter en behandlingen bör du vänta ca 24 timmar innan du solar, simmar, tränar eller använder antiperspirant och andra parfymerade produkter. Detta för att undvika att hårsäckarna och huden blir irriterad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>