Citronvatten

I mitt tidigare inlägg skrev jag vilka fördelar det är att dricka/äta grape frukt. Idag tänkte jag presentera citronens fördelar. Citroner är fyllda med C-vitamin som förbättrar din skönhet , genom att föryngra huden inifrån föra en glöd i ansiktet. En av de stora hälsofördelarna av att dricka citronvatten är att det banar väg för att förlora vikt snabbare och hjälper dig en bit på vägen.

En viktig fördel är att den underlättar matsmältningen. Citronsaft rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen. Citronsaften liknar saliv och saltsyran av magsafter. Det triggar levern att producera galla som är en syra som behövs för matsmältningen. Citroner har också massor av mineraler och vitaminer och tar bort toxiner i mag-tarmkanalen (enligt den Ayurvediska hälsosynen). Citronsaft kan även hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär såsom halsbränna, rapningar och väderspänning. Jag har även läst att man burkar rekommendera cancer patienter att dricka varmt citronvatten för att stimulera tarmrörelserna.
Något annat som är väldigt viktigt är att det ökar immunförsvaret. Citroner har mycket C-vitamin, vilket är bra för att motverka och bekämpa förkylningar genom att stärka immunförsvaret. C-vitaminet som finns i citroner har anti-inflammatoriska effekter och används som ett kompletterande stöd till astma och andra respiratoriska symptom plus att det förbättrar upptaget av järn i kroppen. Järn spelar en viktig roll i stärkandet av kroppens immunförsvar. Citroner innehåller saponiner, dessa har antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att hålla förkylning och influensa borta.

Försök att dricka en kopp varmvatten med en halvpressad citron i om dagen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>