Smarriga proteinpannkakor

Igår så provade jag på ett riktigt smarrigt recept på nyttiga proteinpannkakor. Proteinpulvret var av chokladsmak, och därför slängde jag även i en tesked kakao. Proteinpannkakorna blir säkert goda även med andra smaker men då gäller att du inte lägger in kakao.

  • 6 dl lättmjölk
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl/dinkelmjöl
  • 1,5 dl Whey-80 med chokladsmak
  • 1 tsk kakao

    Tillagning
    Häll ner vetemjölet, proteinpulvret och hälften av mjölken i en bunke. Vispa tills smeten är jämn och fri från klumpar.Tillsätt resten av ingredienserna: Äggen, kakaon och resten av mjölken. Vispa återigen tills det är jämnt och fint.Lägg lite smör i stekpannan som ska vara så varm att smöret fräser. Häll i smet till första pannkakan. Jag tog cirka 0,75 dl smet per pannkaka vilket gav 10 st.Stek ungefär en minut per sida.Proteinpannkakor går i regel sönder mycket enklare än vanliga pannkakor så det gäller att vara försiktig. Toppa med kesella och bär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>